Translate

Powered By Blogger

събота, 7 март 2015 г.

Антилипиден чай

Антилипиден чай се явява като хармонизатор на обменните процеси, може да очиства стените на сърдечните съдове, спомага за очистване на дебелото черво, движи Чи-енергията. Тонизира. Съдържание: 6 сорта зелен чай, листа от лотос и гиностема петолисна, семена от касия тора, корен от многоцветно пиперче, лаваница и мандаринова кора. Форма на предлагане: 40 пакетчета в опаковка.Антилипиден чай от Тянши/Tiens е плод на удачното съчетание на многовековната култура на пиене на чай в Китай със съвременните постижения в областта на фитотерапията и науката за храненето.
Основните компоненти на продукта са: 6 вида зелен чай , семена от Касия тора (една от разновидностите на сеното, широко използвана в официалната медицина), кореноплодно растение на Многоцветния планинец, листа от Петолистна гиностема и листа от Лотос.
   Сапонините в Гиностемата не по-малко от 8.5мг. в 100гр. чай, в съчетание с другите компоненти спомагат за намаляване на нивото на серумният холестерин и извеждането му от организма. 
  Наричан "чистач на кръвоносните съдове на сърцето", този чай предсатвлява прекрасно природно средство за профилактика и лечение (при тежки случаи - заедно с другите назначения от лекар) на такива заболявания като атеросклероза, хипертония, исхемична болест на сърцето, коронарна склероза и др., предизвикани от атеросклерозата. Действа на организма тонизиращо, подобрява храносмилането, нормализира ходенето по голяма нужда, бързо премахва махмурлъка и проявленията на хранителни и други отравяния. Впрочем, той притежава, освен изброените свойства и такива, които са присъщи на Икан - целебни капсули, понеже в състава и на двата влиза Гиностема. Чаят също притежава намаляващ теглото ефект, представлява антиоксидант, нормализира съня, влияе благотворно на дейността на Черния дроб и Далака, активизира обмена на мазнините (използва се в програмите за намаляване на теглото), подбрява зрението.
  Понастоящем учените внимателно изучават въздействието на зеления чай и са забелязали множество най-различни съставки, които правят този чай изключително полезен за човешкия организъм. От последните открития можем да посочим заключението на изседователи от университета в Кливлънд, Oхайо : освен наличиетно на мощни антиоксиданти в зеления чай, те са отделили от него едно особено вещество, което дотогава не е било известно на науката. Под въздействието на това вещество, клетките на ракови тумори на кожата, лимфната система и простатната жлеза на човека загиват. То като, че ли програмира раковите клетки да се самоунищожават. Впрочем, преди това откритие е било известно, че зеленият чай може да бъде ефикасно средство за профилактика срещу рак на стомаха.
   Основни особености на продукта:
– в Китай този чай е наричан "чистач на кръвоносните съдове на сърцето", понеже е нужен при такива заболявания като артериална склероза, високо кръвно и коронарна склероза;
– подобрява обмена на мазнини в организма, извежда холестерола от стените на кръвоносните съдове, подобрява зрението;
– изкарва токсичните вещества от организма - детоксикация. Сваля добре висока температура;
– намалява махмурлука, освежава главата, дава сила;
– подобрява функцията на стомашно-чревния тракт и Черният дроб;
– намалява нервното напрежение при стрес.
   УПОТРЕБА на Антилипиден чай :
1. Като профилактично средство при сърдечно-съдови заболявания и като оздравително средство при съдова атеросклероза, исхемична болест на сърцето и високо кръвно.
2. За подобряване на нервната система, като тонизиращо, антиоксидантно средство при големи умствени и физически натоварвания, за подобряване на самочувствието при хронична отпадналост.
3. При хранителни и професионални отравяния, в т. ч. алкохолни, за намаляване на махмурлука, в период на детоксикация при лечение от алкохолизъм и наркомания;
4. Като отслабващо и премахващо вирусната интоксикация средство при ОРВИ, грип, ангина и повишена температура.
5. Като средство за профилактика срещу рак на червата и цироза на Черния дроб.
6. При различни заболявания на стомашно-чревния тракт и Черния дроб, особено при хроничен запек.
7. При работа и живеене в екологически неблагоприятни условия.
8. В програми за намаляване на теглото за активизиране на всички видове обмен, в т.ч. на мазнините.
9. За профилактика и като допълнително средство при лечение на онкологични заболявания на стомаха, простатната жлеза, лимфната система и кожата.
ПротивопоказанияНе се препоръчва на деца до 12 години, на бременни и кърмещи майки.
НАЧИН НА УПОТРЕБА:
   Едно пакетче чай се залива с 500-1000мл гореща вода (70-80 градуса), престоява в продължение на 10 минути, желателно под капак (изпаряват се ефирните масла). Започва да се пие с 1 чаша на ден (по 1/3 чаша 3 пъти през деня) в продъолжение на 5-7 дни, при нормално и високо кръвно налягане - горещ, 20-30 минути преди хранене, а при ниско кръвно налягане - хладен, между хранене. След това по 1 чаша сутрин и вечер. Курсът да се повтори след 1-2 месеца.
За хора, по-възрастни от 50 години и с нарушен обмен на мазнините (урино-кисела диатеза) се препоръчва да попарят 1 пакетче чай на 1 литър гореща вода в продължение на 10 минути. Да се започне а 1/3 чаша по три пъти на ден в продължение на 5-7 дни, след това концентрацията на чая се увеличава.
   За отслабване: 3 пакета чай се заливат с 1 чаша гореща вода. Престоява 10 минути. Да се пият 4 чаши на ден. Тези 3 пакетчета чай може да ги запарвате два пъти. Повече от два пъти не се препоръчва.